امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
لینک دوستان

فایل تحقیق با موضوع مرتع داری Range Managment

فایل تحقیق با موضوع مرتع داری Range Managmentدسته: شیمی
بازدید: 6 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 33 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 49

مقاله مرتع داری تحقیق کامل مرتع داری تحقیق مرتع داری

قیمت فایل فقط 5,200 تومان

خرید

توضیحات :

فایل تحقیق با موضوع مرتع داری Range Managment دارای 49 صفحه در قالب word

قسمتی از متن :

مرتع داری Range Managment

تعریف مرتع

مرتع را به انگلیسی Range گویند و بطور خلاصه اراضی یا پوششی گیاهی است كه به دلیل یكسری موانع و مشكلات طبیعی (پستی و بلندی) و یا عوامل اقلیمی(دمای پائین، خشكی زیاد، ...) برای زراعت و كشاوزی مناسب نیستند لذا برای چرای دام مورد استفاده قرار می گیرند.

تقسیم بندی مرتع

1-مراتع طبیعی Range land

بشر در ایجاد تولید و خلق این نوع مراتع دخالتی نداشته است.

2-مراتع دست كاشت Pasture

انسان در خلق این مراتع دخالت و نقش دارد.

3-علفزارها Grass land

معمولاً پوشش غالب آن از گونه گندمیان است و متعلق به مناطق نیمه خشك تا مرطوب و نوعی از این پوشش ها در مناطق گرم و مرطوب یافت می شوند كه به آنها ساوان Savan می گویند. در تمام این مراتع ساختار و تركیب گونه ها از لحاظ پوشش غالب علفی یا غیر خشبی می باشد.

4-مراتع مشجر

مراتعی هستند كه در كنار گونه های غالب بوته ای یا علفی تعدادی هم درخت و یا درختچه حضور داشته باشند. مانند اراضی سیاه بیشه در زیر ارتفاعات كندوان و یا جاده رشت منجیل و یا ارتفاعات زاگرس. نوعی از این مراتع مشجر را در گیلان و مازندران كه دارای پوشش جنگلی است علف چر گویند. دامداران محلی از این مراتع استفاده بی رویه و غلط انجام داده و باعث تخریب پوشش گیاهی آن مراتع می‌شوند(در فصل رویش گیاهی دام ها در آن جا چرا می كنند و مانع تجدید حیات و در نتیجه تخریب این مراتع می شوند).

5-تقسیم بندی مراتع خاص ایران

یكنوع تقسیم بندی مراتع از لحاظ شیوه كاربری سنتی است كه در بین دامداران كوچ رو یا عشایری ایران رواج دارد و از ارتفاعات تا منطق پست ـچنانچه از ارتفاعات شروع كنیم) عبارت خواهند بود از:

الف)مراتع ییلاقی

در مناطق مرتفع، كوهستانی و با دمای پائین و با میزان بارش نسبتاً زیاد واقع شده معمولاً گونه های تشكیل دهنده این مراتع گونه های مرغوب و خوش خوراك هستند و كمتر مورد تجاوز و تاخت و تاز قرار می گیرند(از لحاظ كشاورزی) مانند ارتفاعات كلاردشت، شمال زاگرس، دامنه های سبلان، اردبیل و مغان و بخشهائی از زاگرس(سمیرم). فشار دام و چرا در این مراتع كمتر است.

ب)مراتع میاب بند:

مراتعی هستند كه توسط عشایر و یا دامداران كوچ رو در بین ییلاق قشلاق و تغییر مكان بر اساس تغییر فصل و دو مرتبه در طول سال مورد بهره برداری و چرای دام قرار می دهند بنابراین این مراتع بیشتر مورد چرای دام و تجاوز دامداران قرار گرفته و تحت چرای مفرط و بیش از اندازه هستند از سوی دیگر این مراتع بیشتر توسط كشاورزان نیز جهت توسعه كشتدیم، و در سالهای اخیر برای اجرای طرحهای گوناگون نظیر طرح طوبی مورد تجاوز قرار می گیرند. مثل مراتع اطراف تهران، كرج و زنجان و...

ج)مرتع های قشلاقی:

در فصل سرد و زمستان مورد استفاه و چرای دام عشایر و دامداران متحرك قرار می‌گیرند كه در فصل گرم به قضلاق و در فصل سرد به ییلاق می روند مانند:مرتع‌های قم، ساوه، مرتع های قشلاقی در منطقه های پست و گرم معتدل قرار می گیرند.

6-تقسیم بندی مرتع ها از لحاظ میزان تولید علوفه(بیوماس گیاهی)

مجموع تولید حیوانی و گیاهی را در یك اكوسیستم بیوماس می گویند كه از منبع حیوانی(بافت حیوانی) و منبع گیاهی(بافت گیاهی) تشكیل شده است.

تقسیم بندی مرتع ها از لحاظ میزان تولید علوفه(ماده خشك) در هكتار به شرح زیر است:

و...

قیمت فایل فقط 5,200 تومان

خرید

برچسب ها : مقاله مرتع داری , تحقیق کامل مرتع داری , تحقیق مرتع داری

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر