امروز: پنجشنبه 9 فروردین 1403
دسته بندی محصولات
لینک دوستان

دانلود تحقیق آینه و آینه کاری

دانلود تحقیق آینه و آینه کاریدسته: معماری
بازدید: 3 بار
فرمت فایل: doc
حجم فایل: 41 کیلوبایت
تعداد صفحات فایل: 17

آینه آینه کاری اهمیت آینه کاری خواستگاه آینه طرح های آینه کاری سیر تحول آینه کاری

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

مقدمه

در جامع سنتی تمام هنر ها برخواسته از دین است، و تنها درجه دوری و نزدیکی هنر ها از منشاء الهی ، یعنی وحی ملاک و شاخص سلسله مراتب آنهاست. با توجه به دوری و نزدیکی از منبع وحی است که می توان هنر سنتی را به هنر دینی و هنر قدسی تقسیم کرد. خصوصیتی که از آن تعبیر به هنر سنتی می شود متعلق به همه جلوه های یک تمدن سنتی است که اصول معنوی آن تمدن را هم به صورت مستقیم و هم به صورت غیر مستقیم منعکس می سازد . اما صفت قدسی به معنایی که در هنر بکار می رود باید به آن جلوه های سنتی اختصاص داده شود که با اصول معنوی مورد بحث و بنابراین با آیین ها و اعمال دینی ، سلوکی ارتباط مستقیم دارند ، منظور همان آیین ها اعمال دینی و سلوکی است که از یک موضوع قدسی ، و نیز رمز پردازی دارای ماهیت معنوی برخوردارند .(رحمتی 1390،151) از دیدگاه سنت گریان متعالی ترین وجه ظهور هنر سنتی ، هنر قدسی ،یا هنر مقدس است ، هنر مقدس همچون پلی ساحت قدسی و قلمرو انسانی را به یکدیگر پیوند می دهد . به طور کلی در هنر قدسی ، که هنر اسلامی هم زیر مجموعه ای از آن محسوب می شود ، نقوش و تصاویر حالتی از تفکر و اشراق را می نمایانند و در پی تطابق ظاهری تصاویر با واقعیت موجود نیستند(بورکهات، 1386).

از اعناصر مهمی که در معماری بناهای اسلامی مشاهده می گردد ، عنصر آینه و آینه کاری است . هنر آینه کاری از هنرهای سنتی ایران است که عمدتا در تزیینات داخلی بناهای تاریخی به ویژه اماکن مذهبی کاربرد دارد. آینه کاری گونه ای دیوار نگاری به شمار می آید، ولی به اعتبار ویژگی های بینشی ، مضمونی و ساختاری ، و نیز در ارتباط با خصوصیتهای فرهنگی ، ذوقی و  فردی سفارش دهندگان با انواع دیگر دیوار نگاری در جهان متفاوت است (پو پ، 1355).آینه کاری ایرانی غالبا تحت حمایت شاهان و امیران امکان فعالیت پیدا می کرده و تحت تاثر محیط فرهنگی و نظام هنر آموزی آن روزگار ، خود را موظف به حفظ سنتها می دانست ، اگر چه ممکن بود به بالاترین مدارج استادی و مهارت برسد ، هیچ گاه تواضع ، ممارست دائمی و احساس شغلی خود را از دست نمی داد( خرمایی، 1382).

در این رشته هنری ، آینه کار ، با استفاده از شیشه و برش ان به اشکال متنوع ، فضایی معنوی در بنا می آفریند که از بازتاب نور و رنگ در قطعات بیشمار آینه ایجاد می گردد و زمینه تعالی روح و روان مخاطب را ایجاد می کند . در واقع آینه ها معنایی نمادین را با خود حمل می کنند ، آنها ((محمل هایی برای نمایش وجوه مختلف و منکثر جهان محسوب می شوند. کثیر الابعاد بودن نیز ، دلالتی تلویحی به امکان ناپذیری شناخت حقیقت بالذات می کند ))(خیال، ش25و26) ((آینه ها جلوه ای دیداری پدید می آورند که امر واقع و امر مرهوم را در هم می آمیزد، در اینجا مظاهر اشیا چنانند که گویی از میان پرده یا حجابی دیده می شوند و اشیاه چند گانه حقیقت واحد ، مرزهای جهان واقعی را به هم می ریزد))(همان)

آینه کاری در بنا ها به چند دسته تقسیم می شود و بسته به نوع کاربردی در خانه های مسکونی و مکان های زیارتی و باغ ها تقسیم می شود که در این پژوهش درباره تاثیر این هنر در بناهای زیارتی و امامزادگان (امامزاده سید عباس ابن موسی بن جعفر (ع)) امامزاده سید عباس (ع )از برادران امام رضا (ع)است که در شهر بجنورد آرمیده است حال سوال اصلی این است که هنر آینه کاری به اماکن مذهبی و افرادی که از این اماکن استفاده می کنند چگونه تاثیر می گذارد؟ به این منظور نگارنده برای دستیابی به هدف تحقیق تاثیر آینه کاری را از دو جهت (زیبایی و کالبدی – حس مخاطب ) تعمیم کرده است (خجندی، 1382).

در بخش اول نشانه های زیبایی و کالیذی این هنر جستجو می گردد .

و در بخش دوم با طرح جدول به تجزیه و تحلیل حسن مخاطبان این هنر در مکان مورد نظر بررسی می گردد.

و در ادامه داریم:

اهمیت آینه کاری

خواستگاه آینه

تاریخچه آینه کاری

پیدایش آینه کاری

طرح های آینه کاری

سیر تحول آینه کاری

مراحل اجرای آینه کاری

فایل ورد 17 صفحه

قیمت فایل فقط 9,100 تومان

خرید

برچسب ها : آینه و آینه کاری , اهمیت آینه کاری , خواستگاه آینه , طرح های آینه کاری , سیر تحول آینه کاری

نظرات کاربران در مورد این کالا
تا کنون هیچ نظری درباره این کالا ثبت نگردیده است.
ارسال نظر